
به گزارش
ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ادامه این نشست آیتالله مبلغی مطالبی را در خصوص بانکداری اسلامی بدون ربا و علوم جدید ارائه نمود.
وی در ادامه سخنان خود افزود: در خصوص جهانیشدن دو مقوله سعی میکند تا بر یکدیگر برتری پیداکند، یکی دین و دیگری هویت است.
آیتالله مبلغی درادامه به تشریح ابعاد دین و هویت در مبحث جهانی شدن اشاره کرد واظهار کرد: مقایسه حرکتهای دینی در دهههای گذشته این موضوع را نمایان میسازد که کشورهایی که در گذشته با دین مبارزه میکردند، امروزه کوشش فراوانی مینمایند که زمینه ظهور دین در حرکتها و فعالیتهای اجتماعی را فراهم سازد.
آیتالله مبلغی درادامه سخنان خود به بحث هویت اشاره کرد و افزود: بسیاری ازکشورها به دنبال برجسته کردن هویت خود هستند و این در حالی است که موضوع جهانی شدن برپایه برداشته شدن مرزها شکل گرفته ولی هویت به سمت برجسته شدن مرزهای خود حرکت میکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، گام هوشمندانه ایران و ترکیه را درجهت تشکیل نشست علمایی دقیقا درحرکت جهانی شدن ارزیابی کرد وافزود: ما در منطقهای هستیم که دو کشورایران و ترکیه نقش بسیارمهم و برجستهای در این خصوص ایفا مینمایند.
وی گفت: همکاری های دو کشور درمسائل مشترک فرصتی برای تقویت هویت اسلامی است. امروزه امکانات ما برای پیوستن دو کشور به یکدیگر و همکاری مشترک درحوزه های مختلف فراهم است.
عضو هیئت خبرگان رهبری،حضور هیئت علما و اندیشمندان ایران و ترکیه و امضا یادداشت تفاهمنامه میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وسازمان دیانت ترکیه را زمینهای برای ایجاد زیر ساخت همکاریهای مشترک برای دو کشور برشمرد.
وی افزود: زمان به حاشیه راندن علما تمام شده است وایران و ترکیه میتوانند نقش مهمی در راستای حضور دین دراداره امور کشور فراهم آورند. وی در پایان سخنان خود به بانکداری بدون ربا اشاره کرد و ابعاد مختلف بانکداری بدون ربا را تبیین نمود.
اندیشمندان دوکشور می توانند درزمینه های فکری و دینی همکاری کنند
در ادامه این نشست، سید مهدی مصطفوی، نماینده معاونت ارتباطات دفتر مقام معظم رهبری در سخنانی اظهار کرد: امیدوارم این نشستها زمینه را برای جلسات مستمر فراهم آورد.
وی با اشاره همکاری مشترک فکری و دینی میان دو کشور افزود: فهرستی از زمینههای همکاری فکری و دینی میان دو کشور وجود دارد که اندیشمندان دو کشور می توانند برروی آن همکاری های مشترکی را انجام داده و از نتایج آن جامعه دو کشور را بهره مند سازند. درادامه این نشست، حاج ابوالقاسم دولابی نماینده مجمع تقریب مذاهب اسلامی به بررسی چالشهای اعتقادی جوانان اشاره کرد.
غرب باید به قرآن بازگردد
حجت الاسلام والمسلمین حمید ملکی، معاونت حوزههای علمیه قم از دیگر سخنرانان این نشست بود که به بررسی نقش قرآن در هدایت جامعه بشری پرداخت.
وی گفت: یکی از موضوعاتی که در جلسه مطرح شد تحت عنوان این بود که باید برای عمل به اندیشههای قرآنی، غرب باید به قرآن برگردد. اگر به قرآن بازگشت کنیم و اگر به قرآن برگردیم بهترین دستورالعملهای زندگی را به ما می دهد.
وی در ادامه سخنان خود گفت: انسان قرآنی احسن عمل و احسن گفتار است. در مقابله با تمدن غرب باید با مخالف خودش با جدال احسنت برخورد کرد. قرآنی که احسن الحدیث هست و قرآنی که احسن القصص است، قرآنی که احسن قول و احسن عمل را دعوت میکند اگر ما به قرآن برگردیم و در رفتار و عمل احسن عمل بشویم دنیا تشنه عمل قول و عمل زیبا است. ما میتوانیم بدون سخنرانی اما با عمل دنیا را دعوت به اسلام و قرآن نماییم.
ملکی در ادامه افزود: یکی از مشکلات ما این است که به نسخه شفابخش قرآن و دستورات قرآنی عمل نمیکنیم و قرآن در بین ما مهجور است و اگر بخواهیم قرآن را از مهجوریت دربیاوریم، باید اهل ورع و تلاش باشیم نه اهل تنبلی و سستی و اهل به ظهور رساندن نماد توحید که نماز است باشیم . وی در پایان سخنان خود گفت: یکی از راهکارهای قرآنی که جامعه بشری را از شر فرهنگ شیطانی نجات دهیم بازگشت دوباره به قرآن و عمل کردن به آیه آیههای آن است.
نخستین نشست کارشناسان شورای عالی امور مذهبی با موضوع «بررسی مسائل مستحدثه» به ریاست ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اکرم کلش، رئیس شورای عالی امور دینی سازمان دیانت ترکیه و جمعی از اساتید دینی دو کشوردرسالن کنفرانس این سازمان برگزار شد.
انتهای پیام